NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Barry Callebaut ziet het groots in België

Barry Callebaut ziet het groots in België

Na onder andere de lancering van de eerste ruby chocolade en van ‘s werelds grootste distributiecentrum voor chocolade kondigde Barry Callebaut onlangs aan dat ze het Antwerpse Europe Chocolate Company (ECC) overneemt. ECC staat bekend om haar chocoladedruppels, -schilfers en -krullen op bijvoorbeeld taarten of donuts. De overname geeft Barry Callebaut een stevige boost op de groeiende markt van op maat gemaakte industriële chocolade.

Made in Belgium

De roze Ruby chocolade van Barry Callebaut? Die werd mee ontwikkeld in het Oost-Vlaamse innovatiecentrum van Wieze, de grootste chocoladefabriek ter wereld. Dit najaar plant de chocoladereus de opening van haar nieuwe distributiecentrum in Lokeren. Dat distributiecentrum wordt ook het grootste centrum voor chocolade.

Nu kondigt de chocoladeproducent de overname aan van Europe Chocolate Company, een B2B chocoladebedrijf uit het Antwerpse. ECC maakt chocoladespecialiteiten en -decoraties zoals staafjes, krullen, stukjes, blaadjes, schilfers voor andere bedrijven. 

Door de overname kan Barry Callebaut beter inspelen op de groeiende vraag van voedingsproducenten naar uiterst specifieke chocoladespecialiteiten en -decoraties. Door haar flexibele productieproces kan ECC tal van klanten zoals koekjesfabrikanten, bakkerijen, zuivelbedrijven, ijsproducenten, zoetwarenfabrikanten en cateringbedrijven, bevoorraden.

De expertise achter donuts

Vooral de unieke knowhow van ECC spreekt Barry Callebaut heel hard aan. “Denk bijvoorbeeld aan een donut. Tegenwoordig bestaan die in heel wat smaken zoals donkere, witte en Ruby chocolade. Nu gaat dat zelf een stapje verder: de afwerking van een donut is heel belangrijk en vraagt om de nodige expertise om dat te kunnen produceren”, zodus Wim Debets, Vice President Food Manufacturers Western-Europe bij Barry Callebaut.

Eric Van Tichelen, Managing Director van ECC, voegt daaraan toe: “Ik ben heel trots op wat we hebben opgebouwd. Bijna dertig jaar geleden zijn we van nul begonnen met het maken van gespecialiseerde chocoladeproducten. Door de Barry Callebaut Group te vervoegen kan ECC sneller groeien. Dankzij het omvangrijke verkoopnetwerk zullen we nieuwe klanten en nieuwe markten bereiken en zo onze unieke waardepropositie nog beter beklemtonen.”

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details