NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Bacharach Ethyleenmonitoring voor kritische rijping proces van groenten en fruit

Bacharach Ethyleenmonitoring voor kritische rijping proces van groenten en fruit

Producenten kunnen het rijpingsproces beheersen door te meten wanneer het fruit klaar is om te rijpen – natuurlijk voorkomend Ethyleen wanneer groenten en fruit beginnen, bevindt het rijpingsproces zich in de concentratie van 1000 ppb (delen per miljard).  Wanneer dit proces begint, kunnen ze extra Ethyleen in de rijpingskamers injecteren om de tijd en het proces te bespoedigen en te beheersen. Dit met als doel om groenten en fruit sneller op de markt te brengen.

Rijpingsruimten zijn typisch geconditioneerde ruimtes waar groenten en fruit worden onderworpen aan gecontroleerde vochtigheid (80-90%), temperatuur en een constante concentratie ethyleen meestal ongeveer 150-200 ppm (delen per miljoen).

Een Ethyleengasmonitor die bestand is tegen veranderingen in vochtigheid en temperatuur en nauwkeurig kan blijven met consistente gasconcentraties (diffusiegasdetectoren kunnen ‘vergiftigd’ en onnauwkeurig worden met een constante concentratie gas) zou ideaal zijn in deze toepassing.  De Bacharach Multi-Zone is de juiste oplossing om het Ethyleen rijpingsproces te beheersen.

De Multi-Zone van Bacharach levert superieure procesgasmonitoring met een MDL van 10 ppm voor Ethyleengas, een snelle bemonsteringsfrequentie en een NDIR-sensor die immuun is voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Het grote LCD scherm en de LED-statusindicatoren bieden in één oogopslag totaal overzicht.

De Multi-Zone Ethyleengasmonitor zorgt ervoor dat de juiste concentratie ethyleengas wordt gebruikt om het hoogste rendement in het rijpingsproces te verkrijgen. Er zijn verschillende communicatie-interfaces beschikbaar, waaronder Modbus, BACnet en LonWorks, waardoor eenvoudige integratie in BMS/ BAS-systemen en oplossingen voor bewaking op afstand mogelijk is.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details