NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Altijd de juiste verpakkingsmachines voor uw proces en product
De aard van het productieproces en het type product gaan dicteren wat er nodig is qua verpakkingsmachine. KDM Pack kiest altijd voor de technisch best werkende oplossing.

Altijd de juiste verpakkingsmachines voor uw proces en product

Welk product u ook op de markt brengt, u zal ook goed moeten nadenken over hoe u het verpakt. Een proces dat vraagt om betrouwbare partners. KDM Pack kiest voor een breed aanbod om voor elk productieproces en elk product de technisch perfecte match te vinden. Maar ook voor een toekomstbestendig aanbod, met machines die al klaar zijn om met duurzamere verpakkingsmaterialen te werken.

KDM Pack ontstond acht jaar geleden. Zaakvoerder Koen De Mets wilde zijn ruime ervaring als plantmanager inzetten om bedrijven verder te helpen met hun verpakkingsvraagstukken. “Eigenlijk doe ik nog steeds hetzelfde als toen”, vertelt hij. “Op zoek gaan naar oplossingen om de efficiëntie op de werkvloer te verhogen. Maar dat doe ik nu voor andere bedrijven.” Een verhaal waarin de techniek altijd voorop staat. De Mets koos er daarom bewust voor om zowel horizontale als verticale verpakkingsmachines in het aanbod van KDM Pack op te nemen. “Omdat de aard van het productieproces en het type product echt gaan dicteren wat er nodig is. Zo hoeven we onze klant nooit in een bepaalde richting te duwen, maar kunnen we altijd voor de technisch best werkende oplossing gaan.”

Alle machines die we vandaag verkopen zijn tevens voorbereid op monomaterialen. Ze kunnen dus zowel laminaatfolies als monomeren verwerken.

Altijd de perfecte match

De rode draad in de merken die KDM Pack vertegenwoordigt? “Robuuste, Europese kwaliteit. Veel van onze klanten, bijvoorbeeld in de voedingsindustrie beschikken over een volcontinue productie. Dan heb je machines nodig die grote snelheden aankunnen en die betrouwbaar werken en blijven werken.” Voor horizontale vorm-, vul- en sluitmachines en schroefdoseersystemen opteert KDM Pack voor de technologie van SN Maschinenbau. “Een fabrikant met een heel breed standaardaanbod, van klein tot groot en nog aanpasbaar aan de situatie ter plaatse bij de klant. Daarin kan ieder zijn gading vinden.” In verticale verpakkingsmachines is er daarentegen meer variëteit in het aanbod. “Omdat de selectie hier nog meer gebeurt in functie van het product. Vloeistoffen of diepvriesgroenten verpakken, het vergt een heel andere aanpak en specialisatie.” Met namen als Universal Pack (sterk in meerbaans stick en 4-seal verpakkingsmachines), Ilapak en Meurer kan KDM Pack telkens voor de perfecte match zorgen.

Rechtstreekse lijnen

Tweede punt van aandacht voor De Mets is service. “Er is altijd een rechtstreekse lijn mogelijk tussen onze leveranciers en eindklanten. Hoewel we voor een aantal merken zelf het onderhoud verzorgen en de wisselstukken beheren, is het goed dat we altijd kunnen terugvallen op de ondersteuning van de specialisten die de machines zelf gebouwd hebben. Zij kennen ze door en door. Als er een stilstand is, willen we de productie van onze klanten zo goed en zo snel mogelijk weer aan het draaien krijgen. Door die rechtstreekse lijnen kunnen de machines vaak ook aangepast worden in functie van de situatie bij de klant.” Momenteel zijn heel wat klanten van KDM Pack aan het experimenteren met nieuwe, duurzamere verpakkingsmaterialen. “Alle machines die we vandaag verkopen zijn tevens voorbereid op monomaterialen. Ze kunnen dus zowel laminaatfolies als monomeren verwerken. Klanten die de switch willen maken kunnen dat zonder de machines nog te hoeven aanpassen. We werken ook samen met foliefabrikanten om te zien hoe die nieuwe types zich in onze machines gedragen om ervaring op te doen. Ervaring die we dan weer ten dienste stellen van klanten.” 

Voor horizontale vorm-, vul- en sluitmachines en schroefdoseersystemen opteert KDM Pack voor de technologie van SN Maschinenbau.

OEE opdrijven

Dat kan overigens verdergaan dan de verpakkingsprocessen alleen. De Mets werpt zijn ervaring in de strijd om bedrijven te adviseren over hun productie. “Zie het als fabrieksconsultancy”, vat De Mets het samen. “Met kleine, gerichte tips kijken we samen met de klant hoe we de OEE kunnen opdrijven door machines beter af te stellen, werkposten slimmer in te richten, ombouwtijden korter te maken … We willen er echt zijn voor onze klanten”, besluit hij.   

Ook stansvormen nodig?
Het totaalplaatje in verpakken om bedrijven te ontzorgen, daar is KDM Pack mee bezig. Met dochteronderneming Stanza Die Making zit ook de expertise over het vervaardigen van stansvormen en toebehoren voor onder andere de verpakkingsindustrie onder hetzelfde dak. “Door deze horizontale integratie beheren we de kennis van het stansproces tot en met het verwerken van de plano’s op de verpakkingsmachines. Dat maakt ons uniek in de sector”, vertelt De Mets.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details