De fabriek in Rotselaar van dit voedingsbedrijf gespecialiseerd in zuivel en plantaardige producten wou zijn productie uitbreiden met een plantaardig product. Zo zou het een hybride productiesite worden. Naast melkproducten zouden er ook plantaardige producten van de band lopen.
Maar op hun productiesite waren er te weinig vierkante meters productieruimte beschikbaar voor de uitbreiding.
De sleutel tot succes lag dus in een aanpassing van de bestaande afvulmachine. Maar de fabrikant van die lijn paste voor de opdracht, wegens te complex. Hun voorstel: een tweede, extra lijn laten bouwen.
Het voedingsbedrijf contacteerde ons om te onderzoeken wat de mogelijkheden waren voor hun bestaande afvulmachine. Kon deze bestaande lijn met de nodige aanpassingen een tweede product aan? Zonder risico op contaminatie tussen het plantaardig product versus melkproduct?
Wij bouwden een nieuw hart voor hun bestaande afvulmachine: een multifuctionele vulcarroussel, die alle vroegere, sequentiële stappen samenbrengt: