NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Absolute encoder in rvs – bestand tegen agressieven omgevingen
TR Electronic encoders in rvs behuizing zijn bestand tegen agressieve omgevingen.

Absolute encoder in rvs – bestand tegen agressieven omgevingen

Vanaf nu is de serie absolute encoders van TR Electronic ook verkrijgbaar in rvs behuizing. Speciale omgevingen vragen immers om speciale materialen. De C_582 encoders behouden hun beproefde geometrie en passen dus ook in de gebruikelijke inbouwruimtes als robuuste variant in rvs. Toptechnologie voor veeleisende omgevingen.

De absolute encoder van de C_582 kregen niet zomaar een rvs behuizing mee. Het R&D team koos voor rvs 1.4404, AISI 316L met het oog op gebruik in agressieve omgevingen. Daarnaast werd rekening gehouden met een goede reinigbaarheid. Door de statusinformatie en resetfunctie in de software te integreren en de naamplaatgegeven met een permanente lasermarkering aan te brengen, wordt een glad oppervlak bekomen. Het uniforme aansluitingspatroon aan de kant van de as en een vereenvoudigde geometrie van flens en as minimaliseren ook het contactoppervlak voor vloeistoffen en stof. De encoder is verkrijgbaar met een beschermingsgraad tot IP 67, waardoor de encoder ook kan worden afgewassen.

Betrouwbare detectie, in alle omstandigheden

TR biedt optische detectie tot 18-bits resolutie binnen een omwenteling met echte multi-turn vertanding die omwentelingen onder alle bedrijfsomstandigheden betrouwbaar detecteert. De prestaties die u gewoon bent dus maar in een robuust jasje van rvs. De actuele waarden worden verzonden via Industrial Ethernet (PROFINET, EtherCAT, Ethernet/IP). Deze interfaces bieden uitgebreide transmissiemogelijkheden. Positie en snelheid of rotatiesnelheid zijn beschikbaar in real-time; er zijn ook uitgebreide statusgegevens voor aanvullende evaluaties. Met de gestandaardiseerde connectoren heeft de gebruiker toegang tot een breed assortiment voorgeassembleerde kabels. Verschillende mantelmaterialen zijn geschikt voor verschillende materiaalklassen. TR Electronic heeft dus ook speciale oplossingen voor speciale omgevingen.

TR Electronic viert in 2023 zijn veertigjarig bestaan.

De nieuwe absolute encoders in een notendop

 • Compatibel met 58 industriële standaard;
 • Rvs 1.4404, AISI 316L;  
 • Massieve as, 10 mm met vlakke standaardflens, centreerkraag Ø 36 mm voor klembevestiging met schroefdraad aan de voorkant voor klemklauwen of servoklemmen;
 • Industrieel Ethernet PROFINET, Ethernet/IP, EtherCAT;
 • 18-bits resolutie per omwenteling, 4096 ware absolute omwentelingen
 • Dichtheid tot IP67;
 • Encoder met geminimaliseerd contactoppervlak voor agressieve media.    ■

TR Electronic: 40 jaar succesvol
Dit jaar viert TR Electronic zijn 40e verjaardag. Een jubileum dat 40 jaar van succes en groei bekroont en verderzet. Want in het hoofdkwartier in Trossingen kwam er in april nog een nieuwe productiehal bij. De medewerkers trakteerden hun baas Klaus Tessari voor de gelegenheid op een oorverdovend applaus in een deel van de nog lege productiehal. In een korte toespraak benadrukte Felix Lohrer (marketing) hoe verrassend de ontwikkeling van TR vaak geweest is en hoe de gestage groei ook tot uitdrukking kwam in de regelmatige toename van het gebouwenbestand. “En nu zijn onze medewerkers verrast en enthousiast om te zien hoe het nieuwe gebouw werkprocessen efficiënter zal maken, routes zal stroomlijnen en iedereen weer meer ruimte zal geven om zijn werk te doen.” 

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details