NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Aandrijvingen voor de voedings- en drankenindustrie NORD DRIVESYSTEMS op Anuga FoodTec 2024 in Keulen
Decentrale asynchrone aandrijvingen bieden beslissende voordelen bij het end-of-line verpakken van voedsel en drank.

Aandrijvingen voor de voedings- en drankenindustrie NORD DRIVESYSTEMS op Anuga FoodTec 2024 in Keulen

De aandrijfoplossingen van NORD DRIVESYSTEMS beloven een hoge energie-efficiëntie en een lage Total Cost of Ownership (TCO). NORD asynchroonmotoren in end-of-line verpakkingen kunnen zorgen voor kostenvoordelen tot 50% bij het verpakken van voedingsmiddelen en dranken. In deze context worden echter vaak centraal geregelde servomotoren gebruikt. Een efficiënt en economisch alternatief zijn de geregelde asynchroonmotoren van NORD. Gebruikt in combinatie met decentrale frequentieomvormers als de NORDAC ON, wordt het gebruik van componenten als schakelkasten, en de werkinspanning voor bedrading en installatie, aanzienlijk verminderd.

Als een schakelkast nodig is, wordt de NORDAC PRO SK 500P aanbevolen, aangezien het vermogensbereik tot 22 kW ideaal is voor industriële toepassingen. 

De gepatenteerde DuoDrive motorreductor van NORD is leverbaar met vermogens tot 3 kW.

Aandrijvingen voor transporttechniek 

NORD biedt ook geschikte oplossingen voor verdere stadia van voedsel- en drankverwerking. De NORD IE5+ synchroonmotor overtuigt door maximale energie-efficiëntie en overtreft de eerder gedefinieerde efficiëntieklassen. Omdat de permanentmagneet synchroonmotor zijn constante koppel realiseert over een breed toerentalbereik, maakt het reductie van het aantal aandrijfvarianten in een

compleet systeem mogelijk. Dit verlaagt de administratieve kosten en daarmee de TCO. 
++
De DuoDrive is speciaal geoptimaliseerd om te voldoen aan de eisen van de voedingsindustrie. Een IE5+ motor is geïntegreerd in een rechte reductor bij deze gepatenteerde reductor/motor combinatie. Dit zorgt niet alleen voor een hoge systeemefficiëncy. Minder slijtdelen en onderhoud zorgen daarnaast voor nog meer positieve kosteneffecten.

NORD DRIVESYSTEMS presenteert deze en meerdere aandrijfoplossingen van 19 tot en met 22 maart 2024 op de Anuga FoodTec in Keulen. U vindt het bedrijf op stand A010 in hal 7.1.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details