NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Aandrijvingen op maat voor de verwerking van bulkgoed
MAXXDRIVE® XT industriële reductoren zijn geoptimaliseerd voor toepassingen, waarbij kleine overbrengingsverhoudingen in combinatie met hoge vermogens vereist zijn.

Aandrijvingen op maat voor de verwerking van bulkgoed

Voor de verschillende soorten bulkgoederen biedt NORD DRIVESYSTEMS passende aandrijvingen voor transportbanden, elevatoren en andere transportsystemen

Of het nu gaat om zand, kolen of voedingsmiddelen, zoals graan of suiker – een vrij groot deel van de goederen die over de weg, het water en het spoor worden vervoerd is bulkgoed. Dit brede scala aan verschillende materialen geeft aan hoe divers de eisen zijn die aan aandrijfsystemen worden gesteld bij het transport van stortgoederen.

“Ons Industry Sector Management heeft uitgebreide kennis van bulkgoedverwerking en is uitstekend op de hoogte van de eisen die de industrie stelt”, verklaart Jörg Niermann, hoofd Marketing bij NORD. De aandrijfspecialist levert aandrijfsystemen op maat voor transportsystemen als transportbanden, elevatoren en schroeftransporteurs. “Ons productprogramma omvat zeer robuuste systemen voor toepassingen onder zware omgevingsomstandigheden, naast explosieveilige en zeer hygiënische aandrijfsystemen.”

Uitgebreid modulair systeem

Om voor alle toepassingen de systemen op maat te maken, maken specialisten in de industrie gebruik van het uitgebreide modulaire systeem van NORD. Het omvat componenten, zoals frequentieomvormers, motoren, reductoren, koppelingen en remmen, naast ventilatoren, frames en backstops, die afzonderlijk op elkaar zijn afgestemd. Voor veel toepassingen vormt een reductor uit de MAXXDRIVE® serie industriële reductoren de basis. Deze reductoren, die voornamelijk in ééndelige UNICASE behuizingen worden ingebouwd, zijn leverbaar in elf bouwgroottes met koppels tot 282.000 Nm.

Voor de stortgoedindustrie ontwikkelde NORD de industriële reductor MAXXDRIVE® XT. Het vermogen- en toerentalbereik van deze geoptimaliseerde tweetraps haakse reductor is speciaal ontworpen voor toepassingen waarbij kleine overbrengingsverhoudingen in combinatie met hoge vermogens vereist zijn. De robuuste constructie maakt de MAXXDRIVE® XT vuilbestendig en betrouwbaar onder zware bedrijfsomstandigheden. Een speciaal afdichtingsconcept vermindert het onderhoud. Grote rollagers en hartafstanden verhogen de belastbaarheid en verlengen de levensduur van de componenten.

Wereldwijde expertise en ondersteuning

Voor toepassingen op kleinere schaal worden motorreductoren van NORD gebruikt, die wat betreft energie-efficiëntie zijn geoptimaliseerd. Met zijn grondige branchekennis, applicatiekennis en technische ondersteuning ontwikkelt NORD individuele aandrijfoplossingen voor alle soorten toepassingen op het gebied van stortgoedverwerking en biedt het wereldwijd ondersteuning aan systeemexploitanten voor opslag, transport, wegen, doseren, laden en lossen.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details