NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
75 jaar ervaring in precisievochtigheidsregeling
Het hogedruk-ruimtebevochtigingssyteem Condair Flex is geschikt voor het bevochtigen van grote hoge productiehallen met intensieve bevochtigingsbehoefte.

75 jaar ervaring in precisievochtigheidsregeling

Om de efficiëntie te verhogen, de productkwaliteit te waarborgen en het welzijn van medewerkers te verbeteren, spelen optimale vochtigheidsniveaus een grote rol. Condair is marktleider en biedt innovatieve en op maat gemaakte bevochtigingsoplossingen die voldoen aan de unieke behoeften van diverse sectoren. 75 jaar ervaring in precisievochtigheidsregeling kan namelijk tellen…

Van productie en voedselverwerking tot datacenters en farmaceutica, de veelzijdige bevochtigingssystemen van Condair vinden toepassingen in een breed spectrum van industrieën. Deze innovatieve systemen maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals adiabatische (het inbrengen van verneveld water in de luchtstroom)  en isothermische (het toevoegen van vocht in gasvorm, dus als stoom, aan de lucht) bevochtiging, verdampingskoeling en stoombevochtiging, om een nauwgezet beheer van de luchtvochtigheid te garanderen.

Deze hogedruk-luchtbevochtigers kunnen vrij hangend in de (productie)ruimte worden geïnstalleerd.

Luchtvochtigheidsbereik tussen 40 en 60%

Stefan Rijsmus, marketing manager: “Vooral in drukkerijen, textiel en de farmaceutische industrie zijn optimale vochtigheidsniveaus van noodzakelijk belang. De actieve bevochtigingsoplossingen van Condair pakken veelvoorkomende problemen zoals statische elektriciteit en stofinfiltratie aan, waardoor uiteindelijk de productieoutput wordt verhoogd en de winstgevendheid wordt verbeterd. Bovendien is het handhaven van een luchtvochtigheidsbereik tussen 40 en 60% net zo belangrijk voor de gezondheid van werknemers, omdat het kan helpen bij het bestrijden van virale infecties, het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van allergieën, en het voorkomen van ongemakken zoals een droge keel, neus of huid.”

Energiebesparingen

“Maar we verliezen ook de energiebesparingen niet uit het oog. Door ervoor te zorgen dat industrieën ideale vochtigheidsniveaus handhaven, zorgen hun systemen voor een lager energieverbruik in de markt, wat zich vertaalt in tastbare kostenbesparingen. Bovendien zijn de luchtbevochtigingsoplossingen doordacht ontworpen met het oog op milieuverantwoordelijkheid, mét waterbesparende technologieën en energiezuinige componenten. Deze op duurzaamheid gerichte aanpak sluit naadloos aan bij de wereldwijde verschuiving naar een milieuvriendelijke industrie”, besluit Rijsmus.   

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details