NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH viert zijn 35-jarig bestaan!
Sinds het begin van de jaren tachtig heeft NORD zijn eigen elektronicaproductiefaciliteit in Aurich

NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH viert zijn 35-jarig bestaan!

NORD DRIVESYSTEMS, één van ’s werelds grootste leveranciers van elektrische, mechanische en elektronische aandrijftechniek, beschikt sinds het begin van de jaren tachtig over een eigen elektronicaproductiefaciliteit in het noordwesten van Nedersaksen. In 2023 viert NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH zijn 35-jarig bestaan.

NORD DRIVESYSTEMS ontwikkelt al meer dan 40 jaar aandrijfelektronica en is een van de pioniers op het gebied van innovatieve omvormertechnologie. Op de locatie Aurich in Oost-Friesland produceert de aandrijfspecialist elektronische aandrijftechniek tot 160 kW (omvormers, motorstarters en elektronica).

Pionier op het gebied van de invertertechnologie 

Met de productie van aandrijfelektronica werd begin jaren tachtig in Aurich gestart. In de loop van de jaren werden de productiefaciliteit en het productprogramma continu uitgebreid en verbreed. NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH heeft nu 180 medewerkers in dienst (plus nog eens 40 mensen in ontwikkeling) en beschikt over een productiecapaciteit van 400.000 units – variërend van schakelkastomvormers tot decentrale frequentieomvormers (tot 22 kW).

Maximale flexibiliteit en individualiteit in de elektronicaproductie 

Met de state-of-the-art geautomatiseerde en flexibele productiestructuur in Aurich is het mogelijk om elke ordergrootte op dezelfde manier te verwerken. Zelfs kleine batchgroottes zijn dankzij de flexibele productie mogelijk. In 2022 verlieten 185.000 units de fabriek en deze trend zet zich voort. Met name de vraag naar aangepaste aandrijfelektronica wordt steeds groter. Om optimaal aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, investeerde NORD vorig jaar 2,5 miljoen euro in de locatie en breidde het aantal vierkante meters klantprojectassemblage uit tot 3.000, verdeeld over twee niveaus. In totaal bedraagt het productieoppervlak nu 7.000 m2 en het kantooroppervlak 1.300 m2.

Verdere uitbreiding gepland 

Of ze nu worden toegepast in Europa, China of de VS – elke NORD frequentieomvormer wordt geproduceerd in de NORD productiefaciliteit in Aurich, Oost-Friesland. Vestigingsmanager Gerhard Harms: “Frequentieomvormers zijn een fundamenteel onderdeel van efficiënte en intelligente aandrijfsystemen. In Aurich kunnen wij snel en flexibel reageren op de eisen van klanten en marktveranderingen en zijn wij uitstekend toegerust om in te spelen op de toenemende vraag.” De uitbreidingsplannen zijn weliswaar nog lang niet afgerond, maar met de aankoop van 1,8 ha aangrenzende grond is verdere uitbreiding van de Aurich vestiging wel gegarandeerd.

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details