Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie

NL | FR

Solutions

Speciale servomotor voor schroefontnester

Naamloos-1

19 mei 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Groschopp heeft samen met V-Tech Venture B.V. een speciale servomotor voor een schroefontnester ontwikkeld. Een schroefontnester zorgt ervoor dat op elkaar gestapelde, “geneste” verpakkingen, zoals bakjes, één voor één op bijvoorbeeld een onderliggende band worden geplaatst. De uitdaging is het dusdanig scheiden van de verpakkingen dat ze op het juiste moment op die onderliggende band geplaatst worden.

Onderstaand filmpje illustreert dit:

In de praktijk heb je te maken met verschillende vormen en materialen van bakjes, schalen, trays, cups, bekers en blisters. Het is dus van belang dat de ontnester hierop kan worden ingesteld.

De ontnester wordt aangedreven door vier servomotoren van Groschopp. Deze zijn in nauwe samenspraak met de klant ontwikkeld.

Steven Rommen: “In samenspraak met de heer Willem Vogelzang van V-Tech is gekozen voor een ronde behuizing voor de servomotor. Standaard zijn deze vierkant.
Verder is de motor voorzien van een doorlopende holle RVS as. Dit zorgt voor optimale verstel mogelijkheden van de zogenaamde ontnester-schroeven”.

Dit is nu een typisch resultaat product van de consultive werkwijze van Groschopp. Hier hebben de kennis, kunde en ervaring van Groschopp samen met de expertise van de klant geleid tot een prachtig eindproduct.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via FoodTec? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details