NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Retrofit palletiseer robotcel bij Tereos te Aalst

Retrofit palletiseer robotcel bij Tereos te Aalst

Recent werd de palletiseercel voor de afvullijn van maltodextrine bij Tereos (het vroegere Amylum) door Bascules Robbe uitgerust met een nieuwe Fanuc palletiseerrobot. De nieuwe robot vervangt een oude robot die op het einde van zijn levensduur zat. Met de nieuwe Fanuc robot kan Tereos opnieuw jaren vertrouwen op een degelijk en robuust palletiseersysteem. De robot stapelt zowel de zakken en neemt automatisch de kartonnen ondervellen op. Er zijn drie stapelposities voorzien, een-op-een rollenbaan en twee vaste posities voor overgangsproduct.

De bediening gebeurt zeer intuïtief op basis van een Siemens-touchscreen. Er werd een nieuwe robotgrijper voor zakgoed ontworpen waarbij de robot automatisch rekening houdt met een verschil in dikte van de zakken via een ingebouwde laser hoogtemeter.

De robotopstelling werd op test gezet bij Bascules Robbe en de opleiding voor de gebruikers en instrumentatiedienst van de klant werd ook vooraf gegeven. Zo kon een vlotte opstart bij de klant met een minimum aan productiestilstand gegarandeerd worden.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details