NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Regelkleppen in rvs op maat van de voedingsindustrie
Deze klep is opgebouwd uit rvs 316, ook wel AISI 316, dat een superieure corrosieweerstand heeft in vergelijking met andere Cr-Ni staalsoorten.

Regelkleppen in rvs op maat van de voedingsindustrie

In de voedingssector worden apparaten en onderdelen vaak blootgesteld aan stoom en water, soms ook aan vetten en zuren. Daarom is het belangrijk om kwalitatief hoogwaardige producten te gebruiken. Rvs is de standaard in die wereld, ook voor de productie van regelkleppen, die het debiet binnen installaties moeten reguleren. Fluxer is gespecialiseerd in de verdeling van dergelijke regelkleppen op maat aan industriële klanten. Daarbij wordt bewust gekozen voor een samenwerking met hoofdzakelijk Europese A-merken. Bij elk project analyseren ze eerst de behoefte van de klant om vervolgens op korte termijn een geschikt product te leveren.

Voor elk project biedt Fluxer een gepaste regelklep. Vaak gaat dat om maatoplossingen.

Fluxer ontstond in april 2014 als een spin-off van Dema. Dit familiebedrijf uit Roeselare is gespecialiseerd in de verdeling van kleppen, afsluiters, appendages, aandrijvingen en meet- en regeltechniek voor piping- en constructiebedrijven, machinebouwers, slachthuizen, afvalverwerkingsbedrijven en de voedingsindustrie. “Persoonlijk contact, professioneel advies, kwaliteitsvolle producten en korte levertermijnen zijn onze belangrijkste troeven. We willen onze klanten immers steeds weer de beste service garanderen. We hebben dan ook bewust gekozen voor een samenwerking met A-merken uit Europa en kunnen rekenen op een ervaren team van medewerkers met een brede technische kennis. Bovendien beschikken we over een uitgebreide voorraad, een montage-afdeling met professionele metaalbewerkingscentra, las- en testapparatuur en eigen transport. Verder blijven we continu investeren in de optimalisatie van ons productgamma om onze klanten een ruimer aanbod te kunnen presenteren of om voor andere marktsegmenten en toepassingen een gepaste oplossing te kunnen bieden”, vertelt sales manager Frédéric Billiouw. “Elk project start met een gesprek bij de klant, waar we samen het productieproces analyseren. Zo kunnen we ons een correct beeld vormen van de behoeften en vereisten van de toepassing om uiteindelijk een geschikt eindproduct te selecteren en op korte termijn te leveren. In veel gevallen gaat dat om een maatoplossing.”

Fluxer levert regelkleppen en andere producten voor de meest uiteenlopende, vaak veeleisende toepassingen, ook in de voedingsindustrie.

Focus op de voedingsindustrie

Fluxer levert regelkleppen en andere producten voor de meest uiteenlopende, vaak veeleisende toepassingen, ook in de voedingsindustrie. Daar worden ze blootgesteld aan stoom en water, maar ook vetten, zuren en krachtige onderhoudsproducten, die het materiaal van de regelkleppen kunnen aantasten en de werking kunnen beïnvloeden. Het komt erop aan om de juiste regelklep voor elke toepassing te kiezen. “Onze kleppen zijn volledig opgebouwd uit rvs 316, ook wel AISI 316, dat een superieure corrosieweerstand heeft in vergelijking met andere Cr-Ni staalsoorten. Het is dan ook de ideale grondstof voor de productie van elementen die gebruikt worden in sectoren als de chemie en petrochemie, de medische, farmaceutische en biotechnische industrie en dus ook de voedingsnijverheid”, stelt Billiouw. “Onze regelkleppen zijn onder meer terug te vinden in brouwerijen en vleesverwerkende bedrijven, maar ook in installaties voor zuivelproductie, groenteverwerking en productie van snoep en stroop … om er maar een paar te noemen. Elk van die segmenten vraagt een eigen benadering. We starten misschien wel vanaf een basisproduct uit onze uitgebreide voorraad, maar eindigen vaak met een klantgericht eindproduct qua afwerking, dichting en aansluiting. Zo vragen klanten bijvoorbeeld een bepaalde klemaansluiting, waardoor de kleppen naadloos aangesloten kunnen worden op het bestaande buizennet. Andere toepassingen vereisen dan weer een snelkoppeling of een sanitaire aansluiting. Alle regelkleppen worden op bestelling van de klant gemaakt. Alles is mogelijk, als het technisch uitvoerbaar is weliswaar. Naast de kwaliteit van onze producten staat een korte levertermijn centraal. We streven ernaar om elke bestelling op een periode van vier tot acht weken uit te leveren. Voor bepaalde projecten kunnen we op specifieke vraag van de klant regelkleppen zelfs op twee tot drie weken volledig klaar hebben.”

Voor meer informatie: www.fluxer.be/nl

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details