NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Precisie-meettechniek voor meer veiligheid 

Precisie-meettechniek voor meer veiligheid 

Automation24 breidt het segment Procestechniek uit met producten van VEGA / Direct verkrijgbaar bij Automation24.be: niveaumeettechniek van VEGA voor zeer nauwkeurige metingen.

Met het assortiment op gebied van procesinstrumentatie biedt Automation24 de klanten al geruime tijd een breed scala producten aan voor toepassingen in diverse industrietakken, zoals de voedingsmiddelenindustrie, water- en afvalwaterbeheer of de energiesector. De nieuwe, verkregen aanwinsten zijn diverse sensoren van het merk VEGA Grieshaber.

Productpalet voor veelzijdige toepassingen

Automation24.be biedt een breed scala aan producten dat geleidelijk wordt uitgebreid, van diverse sensoren voor het meten van druk, niveau of temperatuur tot procesanalyse en procesbewaking. Met VEGA is er nu een nieuw sterk merk bijgekomen dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van innovatieve meettechnologie. Oplossingen voor niveau-, limiet- en drukmeting zijn veelzijdig toepasbaar en voldoen aan de hoogste meetnauwkeurigheid en veiligheidseisen. “Ons segment procestechniek is zeer gewild bij de klanten. Om aan de vraag te kunnen voldoen, breiden we het assortiment verder uit en zijn blij dat we een veelzijdig productportfolio kunnen aanvullen met VEGA. Op deze manier bieden we onze klanten een nog breder toepassingsspectrum, zodat zij bij ons oplossingen kunnen vinden die zijn afgestemd op hun fabrieksspecifieke omstandigheden”, zegt Thorsten Schulze, die als algemeen directeur verantwoordelijk is voor het assortimentbeheer.

Innovatief en eenvoudig in gebruik

De radar niveautransmitters van de serie VEGAPLUS worden gekenmerkt door hun bijzonder hoge meetnauwkeurigheid. Ze worden gebruikt voor contactloze niveaumeting van vloeistoffen en bulkgoederen in meetbereiken van 8 m tot 120 m. Uitgerust met 80 Ghz radar-technologie zijn de apparaten onafhankelijk van de media-eigenschappen en kunnen veelzijdig worden toegepast. De apparaten kunnen eenvoudig en gemakkelijk via Bluetooth met de VEGA Tools-app worden geparametriseerd en ingesteld. Voor het meten van vloeistoffen in tanks, putten en andere houders zijn hydrostatische niveautransmitters van de serie VEGAWELL beschikbaar. Deze meten de kleinste veranderingen in hydrostatische druk in drukbereiken tussen 0,1 bar en 2,5 bar.

Om overvulling te vermijden of een leegstand te melden, worden trillingsgrensniveauschakelaars ingezet voor de meting van het grensniveau. Bij automation24.be zijn verschillende series verkrijgbaar, waaronder VEGASWING voor niveaudetectie van vloeistoffen, VEGAVIB voor detectie van korrelige en grofkorrelige stortgoederen en VEGAWAVE voor universeel gebruik bij detectie van poedervormige en fijnkorrelige stortgoederen. Met de procesweergaven van VEGAMET kunnen gegevens handig worden gevisualiseerd voor de aansturing van pompen, voor niveaumetingen en flowmetingen.

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details