NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Leveranciers naar een hoger niveau tillen
“De bekwaamheid van ons team is de sleutel tot onze hoge klantenbinding”, vertelt Lien Thoen.

Leveranciers naar een hoger niveau tillen

Producenten van levensmiddelen moeten de kwaliteit en voedselveiligheid van de producten garanderen. Grondstoffen spelen hierin een cruciale rol. Het beoordelen van de leveranciers van de grondstoffen wordt dus steeds belangrijker. Als inkopende partij wordt verwacht dat de gemaakte afspraken met de leveranciers worden gecontroleerd en aantoonbaar worden gemaakt. Denk dan aan de herkomst van grondstoffen, grondstofgevaren, een juiste bereidingswijze van de ingekochte grondstoffen, toetsing van traceerbaarheid en voorkomen van voedselfraude. Een van de oplossingen hiervoor is het auditen van de leverancier. Er kan dan ter plaatse beoordeeld worden hoe het echt in elkaar steekt. Zo kunnen bedrijven ook de prestatie en betrouwbaarheid van de leveranciers onderling vergelijken. Hiervoor doen ze beroep op één partner die met een aantal auditoren en experten ervoor zorgt dat er tegen eenzelfde maatstaf wordt beoordeeld: KTBA.

“Onze aanpak is uniek, het gaat niet alleen om controleren, maar ook om continue verbetering”, opent KTBA manager consultancy Lien Thoen. KTBA gaat met deze dienstverlening verder. “De bedoeling is om na een audit de actiepunten samen met de leverancier op te pakken, zodat de kwaliteit en voedselveiligheid naar een hoger niveau wordt getild. Hiervoor zijn er meer dan 100 auditoren beschikbaar in de verschillende continenten. Elke auditor heeft een basis lead auditor training genoten aangevuld met specifieke sectorexpertises en jarenlange praktijkervaring. Samen met de GFSI-inzichten en ervaringen van MXNS USA bieden we een compleet programma voor elk type bedrijf.” 

Het beoordelen van de leveranciers van grondstoffen wordt steeds belangrijker.

Bekwaamheid cruciaal

De consultants van KTBA begeleiden niet enkel bedrijven op strategisch en tactisch niveau, ze zetten ook de beleidslijnen mee uit van kwaliteitscontrole voor de komende jaren. Hierdoor blijven ze voeling hebben met de materie waardoor ze voor, tijdens en na een audit steeds de theorie aan de praktijk kunnen blijven koppelen. “De bekwaamheid van ons team is de sleutel tot onze hoge klantenbinding”, gaat Thoen verder. “Hun competentie is immers essentieel voor klantentevredenheid.” De KTBA auditoren beschikken daarom over een IRCA Lead Auditor certificaat en hebben kennis van BRC, IFS, FSSC 22000, ISO 22000 en GLOBALG.A.P. Daarnaast weten ze wat klanten (producente, retailers en foodservice) verwachten van kwaliteit om de juiste punten te controleren bij leveranciers. De audits staan steeds in het teken van specifieke lastenboeken en kunnen onaangekondigd uitgevoerd worden.    

KTBA audits in cijfers
– Bijna 200 auditoren
– Audits in 73 landen
– 9 auditkantoren
– Meer dan 5.000 audits per jaar

[contact-form-7 id="114" title="Contactformulier"]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details