NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Landbouwbedrijf Mivor kiest CLS iMation om zijn logistiek te automatiseren en optimaliseren

Landbouwbedrijf Mivor kiest CLS iMation om zijn logistiek te automatiseren en optimaliseren

De coöperatieve Mivor, die verse en ingeblikte groenten en fruit produceert en verkoopt, koos CLS iMation gekozen om haar opslagprocessen te optimaliseren en te versnellen. 

CLS iMation, de CLS business unit gewijd aan “Intelligente oplossingen voor logistieke automatisering”, zet zijn innovatieve visie onverminderd voort met revolutionaire oplossingen op het gebied van automatisering en digitalisering van onderhoudsprocessen.

CLS iMation, de exclusieve distributeur van Agilox in België, Frankrijk, Nederland, Italië, Luxemburg, Portugal en Spanje, bood Mivor (de coöperatie van fruittelers van de landbouwvereniging Mivo-Ortler) daarom een oplossing op maat aan op basis van AMR Agilox. 

Mivor koos voor CLS iMation als partner om zijn bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen door zijn productieprocessen te automatiseren en te optimaliseren. Zo kunnen interne processen worden versneld en kan geautomatiseerde opslag met ledigingslijnen worden gecombineerd. 

“Op basis van voortdurende innovaties in logistieke organisatie biedt CLS geïntegreerde kant-en-klare oplossingen om bedrijven te helpen alle kansen te grijpen die technologie kan bieden. CLS is zich er terdege van bewust dat klanten meer willen dan alleen machines; ze hebben specifieke behoeften met betrekking tot de interactie tussen deze machines, het beheer van stromen en de coördinatie van de verschillende apparaten. Daarom is CLS iMation er trots op gekozen te zijn als partner om Mivor te helpen zijn logistiek te optimaliseren”, zegt Michele Calabrese, voormalig CLS iMation Business Unit Manager en nu CEO bij Alax Automation, na overname door CLS.

Een oplossing voor efficiëntie en productiviteit 

Tijdens de eerste ontwerpfase voor de nieuwe verpakkingsruimte moest Mivor een efficiënte oplossing vinden die het geautomatiseerde magazijn zou combineren met de loslijnen. 

De coöperatie stond voor een grote uitdaging: het verpakken van 70 tot 80.000 ton appels per jaar voor nationale en internationale klanten in een ultramoderne faciliteit met een hoge mate van automatisering. 

Voordat de Agilox-oplossing werd geïmplementeerd, moest een team van vorkheftruckchauffeurs zorgen voor de aanvoerfase en het beheer van het ophalen en afvoeren van de goederen. Nu, dankzij de oplossingen die CLS heeft geïmplementeerd, wordt deze taak uitgevoerd door de Agilox-machines zelf, waardoor de vorkheftruckchauffeur zich naar de uitgang kan positioneren en de afgewerkte en verpakte pallets kan hanteren. 

De implementatie van de Agilox-oplossing, die de magazijnen rechtstreeks koppelt aan het orderbeheer- en planningsprogramma, in combinatie met de installatie van CLS iMation vorkheftrucks, heeft de coöperatie in staat gesteld om alle magazijnprocessen te versnellen en te optimaliseren, waardoor de horizontale verwerkingsbeperkingen werden verminderd en onderbrekingen van het productieproces werden voorkomen, terwijl de doorlooptijden en kosten werden geoptimaliseerd. 

“Wanneer een lijnoperator nu meldt dat er een probleem is met een overbelaste machine, kunnen we met de CLS-oplossing direct via een smartphone naar de machine gaan om het probleem op te lossen, zodat de cyclus ononderbroken door kan gaan”, zegt Roland Staffler, productiemanager bij Mivor.

De AMR-oplossing van CLS iMation heeft de coöperatie Mivor dus in staat gesteld haar processen te optimaliseren en het beheer van de toeleveringsketen naadloos te integreren met automatisering. 

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details