NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
Duurzame vloeren voor de voedingsindustrie

Duurzame vloeren voor de voedingsindustrie

Wanneer uw voedingsverwerkend bedrijf toe is aan een uitbreiding of aan een renovatie zal uw architect u meer en meer duurzame materialen voorstellen, ook voor wat de vloer betreft.

Welke vloer voor de voedingsindustrie, die aan zoveel eisen moet voldoen zoals chemische resistent zijn, bestand zijn tegen hoge temperaturen, tegen zwaar heftruck verkeer is ook op lange termijn een goede investering ?

Ucrete industrievloeren van Master Builders Solutions

Ucrete industrievloeren dragen in vele opzichten bij tot duurzaamheid gedurende hun hele levenscyclus.
De lange levensduur van Ucrete vloeren, vaak zijn ze na 20 tot 30 jaar nog in gebuik, helpt om kostbare hulpbronnen te besparen. Er bestaat immers geen grotere verspilling van grondstoffen, tijd en enrgie dan vloeren die na 5 à 10 jaar opgebroken en weggegooid worden.

Klimaatbescherming

Ucrete vloeren dragen bij tot klimaatbescherming en energiebesparing, zoals aangetoond door een onafhankelijke milieueffectbeoordeling.

BMG Engineering in Zürich voerde een dergelijke beoordeling uit voor Ucrete vloeren. Ze namen het scenario van een grootkeuken onder de loep, bijvoorbeeld in een ziekenhuis of school, en vergeleken een Ucrete UD200-vloer met een typische tegelvloer voor dezelfde toepassing. De resultaten zijn overtuigend: per vierkante meter bleek een vergelijkbare tegelvloer tot 50% meer cumulatieve energie te vergen, een 70% hoger aardopwarmingsvermogen en 200% hoger ozonafbrekend vermogen te hebben en 50% meer water te verbruiken dan een 9 mm dikke Ucrete UD200-vloer.

Duurzaam bouwen

Systemen om de duurzaamheid van een gebouw te beoordelen zijn almaar belangrijker in de bouwsector en bevestigen dat Ucrete vloeren een duurzame keuze zijn.

Het Leadership in Energy & Environmental Design Green Building Rating System LEED® omvat een proces om na te gaan of een project op een duurzame manier ontworpen en gebouwd is. Dit proces meet cruciale factoren voor de gezondheid van mensen en milieu: de duurzame terreinontsluiting, waterbesparing, energie-effciëntie, materiaalkeuze en kwaliteit van het binnenklimaat.

Wat de materiaalkeuze betreft, kan men punten verdienen door duurzamere en milieuvriendelijkere materialen te gebruiken. Er is een Product Information Statement voor LEED® New Construction (NC) Version 3.O Credit Documentation verkrijgbaar voor alle Ucrete vloersystemen.

Gezonde binnenluchtkwaliteit

Schone lucht wordt steeds belangrijker. Emissies die de luchtkwaliteit beïnvloeden, worden gecontroleerd met uiteenlopende nationale wetgeving en vrijwille normen.

Het Indoor Air Comfort Gold-certificaat van Eurofins combineert de strengste specificaties van alle relevante Europese voorschriften en vrijwillige labels. Productie-audits en kwaliteitscontroles garanderen dat Ucrete aan alle emissienormen voor binnenvloeren voldoet, waaronder AgBB in Duitsland, M1 in Finland en Afsset in Frankrijk. Metingen volgens Afsset kennen Ucrete een A+ toe, de beste Franse emissiescore.

Dit toont aan dat Ucrete een schoon product is zonder vluchtige stoffen die voeding kunnen aantasten of het welzijn van personeel in het gedrang brengen.

Onze veiligheid verzekeren

In de praktijk helpen Ucrete vloeren onze klanten in talrijke industrieën om duurzaam te werken. Wanneer producenten bijvoorbeeld agressieve en schadelijke chemicaliën gebruiken, zorgt Ucrete voor een barrière zodat ze niet in het milieu terechtkomen.

De verschillende antislipprofielen waarin Ucrete beschikbaar is zorgen ervoor dat iedereen veilig kan werken en ongevallen worden voorkomen.

Meer info over Ucrete industrievloeren

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details