NLFR

Platform voor de voedingsverwerkende- & drankenindustrie
CO2-transmitters voor een breed toepassingsgebied
De KCD-HS100 is er voor bereiken van 2.000 ppm tot 10.000 ppm CO2.

CO2-transmitters voor een breed toepassingsgebied

Het meten en beheersen van diverse klimaatparameters zoals vochtigheid, temperatuur, zuurstof en CO2 is erg belangrijk in de voedingsmiddelenindustrie. CaTeC is exclusief importeur voor de Benelux van een brede lijn meetinstrumenten en sensoren. In dit artikel meer over de KCD-HS serie CO2-opnemers en de KCD-ON200 O2-sensor.

De KCD-HS serie CO2-opnemers zijn robuuste en vooral stabiele CO2-transmitters voor een breed toepassingsgebied. Ze zijn ontwikkeld om te kunnen functioneren in veel toepassingen. Denk daarbij aan applicaties in de industrie, de tuinbouw, broedstoven (incubatoren), fruitopslag en buiten en in koelapplicaties. Catec heeft twee verschillende modellen in het assortiment. Zo is er de KCD-HS100 voor bereiken van 2.000 ppm tot 10.000 ppm CO2. Daarnaast is de KCD-HS300 geschikt voor bereiken van 2 tot 20% CO2.

Behuizing

De sensor is gehuisvest in een geëloxeerde aluminium robuuste behuizing. Deze is eenvoudig te installeren. Daarnaast is de behuizing van de sensor voorzien van een dunne teflon filter om de optische meetcel te beschermen.

Hermetisch afgesloten elektronica

De elektronica is hermetisch afgesloten van het meetgedeelte, zodat bij metingen in agressieve omgevingen de elektronica niet kan worden aangetast. De sensor is standaard uitgerust met 1 analoge uitgang: 0 – 10 V of 4 – 20 mA (leverancier instelbaar) en is daarnaast voorzien van een RS 485 Modbus RTU uitgang.

De KCD-ON200 is voorzien van een zirconium dioxide (ZrO2) sensor voor zuurstofdetectie.

Zuurstof (O2)-sensor

Voor de controle en monitoring van de aanwezige zuurstof in ruimten bij processen waar het zuurstofgehalte kan dalen tot niveaus die voor levende organismes schadelijk of dodelijk zijn, is de KCD-ON200 een ideale oplossing.

Hoge nauwkeurigheid

De KCD-ON200 is voorzien van een zirconium dioxide (ZrO2) sensor voor zuurstofdetectie. Het voordeel van dit meetprincipe is de hoge nauwkeurigheid en langetermijnstabiliteit. De transmitter beschikt over een uitgebreid arsenaal aan uitgangsmogelijkheden: 4 – 20 mA, 0 – 5 V, RS-485 (Modbus RTU). Daarnaast is de transmitter voorzien van twee open collector contacten voor remote control. De KCD-ON200 kan worden toegepast in fruitopslag applicaties en agrarische toepassingen.    

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details